Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Hoval

НОВИНИ

01.06.2020   |   Община Русе търси доставчик на отоплителни уреди
01.06.2020   |   Столична община стартира кампания за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво
18.05.2020   |   Електроразпределение Юг откри търг за сервизно обслужване на климатици
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Cool Consult
Ел Джи Електроникс
 

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Търси

Новото поколение рекуператори HomeVent от Hoval28.03.2018

Комфортната вентилация, която следи и контролира качеството на въздуха в дома Ви, вече е тук с новото поколение рекуператори HomeVent от Hoval.
 
Новите модели рекуператори Hoval HomeVent се предлагат от април месец тази година и имат редица предимства. За първи път система с рекуператор може да следи качеството на въздуха, което означава, че се следи не само стойността на въглеродния двуокис CO2, но и на всички летливи вещества и замърсители във въздуха. Това е възмжжно благодарение на вградения VOC сензор в рекуперативния блок, който следи въздуха в целия апартамент или къща. Новите апарати са много по-ефективни, много по-леки, много по-безшумни и много по-компактни и на много достъпни цени. Те са изключително подходящи както за еднофамилни къщи, така и за малки и големи апартаменти и дори за малки офиси или лекарски кабинети. Контролната система вече е от новото поколение TopTronic E и позволява свързване с интернет и обща контролна система при системно решение с котел, термопомпа, солари и други съоръжения на Hoval, както и мобилно приложение за достъп. Монтажът и пускът на системата също са усъвършенствани и улеснени. Системата HomeVent работи вече до -20°С външна температура, без да има нужда от никакво допълнитлно подгряване на въздуха, а разходът на ел. енергия е само 50 W, което ги прави и изключително икономични.
 
Новите рекуператори HomeVent 201, 251 и 301 са изключително компактни. Корпусът на трите модела е еднакъв и е с изключително атрактивни размери ШхДхВ – 560х374х1000 мм и тегло 33 кг, което е дори по-компактно и от най-малкия типоразмер от предишните модели.
 
Освен новата конструкция на рекуперативния блок, има и допълнителни нови модулни решения, за пестене на място и за по-добро обезшумяване на системата. Това става благодарение на сдвоения шумозаглушител и разпределителната кутия, която е с 12 извода за гъвкави въздуховоди ф75 мм и също така е с вграден шумозаглушител. Модулите се сглобяват изключително лесно и са пригодени за директен монтаж към рекуперативния блок, без да има нужда от допълнителен въздуховод между тях.
 
Ефективността на рекуперация на топлина, студ и влага е висока, като рекуперацията на топлина  и студ достига 85%, на влага до 90%, а съгласно DIN 4719 достига 90-130%.
 
Всички съоръжения HomeVent за комфортна вентилация са изключително икономични и изразходваната от тях ел. енергия е приблизително 50 W.
 
Новите рекуператори HomeVent 201/251 и 301 работят при външна температура дори -20°С, без да има опасност от замръзване, без да има нужда от допълнително подгряване и без редуциране дебита на въздуха. За сравнение само ще кажем, че преди това беше възможно до -15°С, а при по-ниска от тази температура системата автоматично редуцираше дебита въздух, за да се предпази сама от замръзване и за да може да смогва с рекуперацията на това количество въздух.
 
Другото важно предимство е, че и HomeVent вече е снабден с новата ни контролна система TopTronic E. Това означава, че комфортната вентилация вече лесно се интергира в цялостното системно решение от Hoval и може да бъде включена в общата контролна система – един дисплей визулаизира всички инсталирани съоръжения от Hoval, независимо дали са котли, термопомпи, солари. Дисплеят се разполага в дневната или на удобно за клиента място, може да бъде в бял или черен цвят. Контролната системата TopTronic E, не само че е достъпна онлайн от компютър, телефон и таблет, но знае прогнозата за времето 3 дни напред, за да оптимизация разходите за изразходваната енергия. 
 
И накрая, но не и по важност, а напротив – най-голямото ново предимство на новите HomeVent рекуперативни системи за комфортна вентилация: 
 
HomeVent вече следи качеството на въздуха вътре в дома и отвън.
 
Качеството на въздуха се определя не само от съдържанието на СО2 в него, но и в съдържанието на летливите органични съединения в него. Именно поради това, ние заложихме VOC сензори, които следят качеството на въздуха в целия дом, а също така и извън него. Как става това? Сензорите са вградени в рекуператора и измерват качеството на въздуха, който се засмуква от дома. При наличието на данни за замърсяване вътре в дома, системата автоматично увеличава дебита, за да може да се проветри дома и да се изчисти въздуха от замърсителите. Ако има наличие на замърсяване извън дома, тогава системата автоматично редуцира дебита или спира работа, докато е сигурно, че външният въздух може да бъде внесен в дома и филтриран през вградените за целта филтри.
 
Информация за качеството на въздуха се показва на дисплея, като означенията са лесни за разпознаване – зелено, жълто и червено. Като зеленото е чист въздух, жълтото е леко замърсен, а червеното е силно замърсен. 
 
И накрая в резюме може да обобщим: Новият HomeVent има 7 допълнителни нови предимства към основните 10, които имаше до сега. 
 
Ако статията Ви е заинтригувала и желаете да получите повече информация, не се колебайте да я поискате сега. Свържете се с Hoval: www.hoval.bg, 0884 950 886 

Източник: Hoval

Етикети:   Hoval   Ховал   HomeVent   рекуператори  
« назад
Air Trade Company

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG