Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

01.06.2020   |   Община Русе търси доставчик на отоплителни уреди
01.06.2020   |   Столична община стартира кампания за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво
18.05.2020   |   Електроразпределение Юг откри търг за сервизно обслужване на климатици
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Cool Consult
Ел Джи Електроникс
 

Реализации

Търси
Hoval

Тангра изпълни ОВК инсталации в завода на Интелигентни системи за сигурност23.03.2015

Тангра съобщи, че е реализирала проект за внедряване на вентилационни, климатични и отоплителни инсталации в завода за производство на светодиодно осветление и електронни платки на фирма Интелигентни системи за сигурност във Враца.
 
В завода е внедрен Енергиен център с мощност за отопление и охлаждане 350 kW (отчетена е рекуперация на енергия). Той включва комбинирана термопомпена система, която се състои от два високоефективни термопомпени агрегата, осигурява необходимите мощности за отопление през зимата, охлаждане през лятото и подготовка на топло- и студоносител за климатичните камери, проветряващи обекта.
 
Водо-водният термопомпен агрегат Hitachi RCUE, с охладителна мощност 134 kW черпи енергия от геотермална серпентина. Геотермалната серпентина е земен кръг, изградена от тръба REHAU RAUGEO collect. 
 
Вторият водоохлаждащ агрегат е термопомпа с въздушно охлаждане Hitachi RHUE с охладителна мощност от 246 kW. Двойни скрол-компресори (twin screw compressor) позволяват плавна промяна на мощността, следвайки изискванията на обекта, което увеличава енергийната ефективност.
 
Отоплението на производствените и административни помещения е проектирано и изпълнено да се извършва основно от термопомпените агрегати Hitachi. В случай на недостиг на отоплителна мощност при екстремални зимни условия на разположение са два високоефективни кондензни газови котли De Dietrich, всеки с мощност от 140 kW.
 
Поддържането на необходимата температура се осъществява от вентилаторни конвектори, произведени от TononForty, с 3+3 скорости на вентилаторите, което позволява оставянето им в дежурен режим през нощта и бързо затопляне сутрин, когато служителите пристигнат на работа.
 
Необходимото проветряване (доставянето на пресен въздух за хората и технологични нужди) се осигурява от зоново и етажно проектирани и изпълнени климатични системи. Изпълнени са 4 климатични камери с рекуперация на енергия TANGRA AHU REC ROT. Първите три климатични камери обработват 24 000м3/ч пресен въздух и отговарят за производствените помещения.
 
Административните площи се обслужват от отделна климатична камера TANGRA AHU REC 06, която доставя 5500 м³/h пресен, свеж въздух за обитателите.
 
Инсталациите, изградени в завода, са свързани с централизирана система за управление и BMS със сензорен екран. Температурата се регулира чрез зонови и етажни температурни датчици, съобразно необходимостта на обитателите и технологията. Пресният въздух се регулира чрез датчици за качество на въздуха (СО2, VOC). Освен с touch screen дисплей, системата може да се управлява и отдалечено от компютър и през интернет.
 
Циркулационните помпи в системата са Grundfos Magna 3 (последното поколение електронни помпи), позволяващи точна и прецизна настройка на дебит, напор, и оптималната работа на системата.
 
"Съоръженията TANGRA AHU REC са конструирани така, че да осигурят филтриране, затопляне или охлаждане на подавания въздух. Вграденият регенеративен ротационен топлообменник възстановява 68÷75% от енергията на изхвърления въздух, което редуцира ползването на първична енергия. Само около 15% от изхвърления замърсен въздух е неподходящ за рекуперация на енергия, поради опасни смеси (технологични машини). Два взривозащитени вентилатора, с изнесени двигатели, S&P CRMT изсмукват този въздух. Друго предимство на изпълнените инсталации е възможността, в един и същ момент, едни системи да работят на отопление, а други на охлаждане, в зависимост от технологичните нуждите в различните зони. Това се постига от 2 отделни буферни съда, всеки с обем 3000 л, както и четиритръбни отоплителни/охладителни секции в климатичните камери", обясняват от фирма Тангра.
 
Според компанията енергията, спестена благодарение на внедрените иновативни решения в завода на Интелигентни системи за сигурност, се оценява на около 350 MWh годишно.

Източник: Тангра

Етикети:   Тангра   Интелигентни системи за сигурност   термопомпени системи   рекуперационни системи   Hitachi RCUE   TANGRA AHU REC   Grundfos Magna 3  
« назад
Air Trade Company

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG