Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.10.2020   |   ТП на НОИ - Благоевград търси изпълнител за абонаментна поддръжка на климатични инсталации
26.10.2020   |   Дигиталното изложение Chillventa представи решения за автоматизация на ОВК системи
19.10.2020   |   ТД на НАП София търси изпълнител за ремонт на инсталации за отопление, абонатни станции и котли за отопление
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Ел Джи Електроникс
 

Експертно

Търси
ГазкомфортHoval

В дейностите по проектиране и изпълнение прилагаме най-новите технологични решения16.03.2015

Интервю с инж. Данаил Шулев, управител на фирма КИС Климa

Уважаеми г-н Шулев, бихте ли разказали повече за дейността и историята на фирма КИС Клима? В какви основни направления развивате бизнеса си?

Фирма КИС Клима е създадена през 2007 г. като проектантско бюро с основно направление проектиране на отоплителни, вентилационни, климатични, газови, топлопреносни и хладилни инсталации. Година по-късно, фирмата създава звено за инженеринг на описаните инсталации, като запазва строго профилираният проектантски отдел. Успоредната работа на проектантското и инженеринговото звена подобрява качеството на работа и развива съответната компетентност на персонала, тъй като проектантите са и технически ръководители на обекти. От 2013г. по същата схема фирмата развива дейност и във ВиК инсталациите.

Кои са най-високотехнологичните решения за сградни инсталации, които предлагате? На какви съвременни технологии залагате при реинженеринг на съществуващи инсталации?

При 80% от българските инвеститори, за които най-ниската цена е определяща при изпълнението на обекта, за високотехнологични решения не може да се говори. Наблюдава се обаче тенденция на съзряване и преценка относно начално капиталовложение и ефективност на системите. Високотехнологични решения предлагаме и използваме в инверторните двигатели на вентилатори и помпи, нови съоръжения за производство на топлина и студ с реален коефициент на трансформация, по-голям от 5, машини и апарати, използващи възобновяеми енергийни източници и др.

Имате широка партньорска мрежа от български и чуждестранни производители и доставчици на оборудване и материали. Кои новости в продуктовите им каталози използвате в своята дейност?

Много са новостите в продуктите на нашите партньори, тъй като при тях е задължително да са в крак с бързо развиващите се технологии. Това е добре и за нас, тъй като по този начин успяваме да реализираме нови и съвременни технологии. Сред акцентите в продуктите на нашите партньори са: високоефективен кондензен газов котел на Hoval с КПД над 110%, апаратите за децентрализирана климатизация на Hoval,с които загубите на енергия се свеждат до минимум, електронни помпи на DAB с инверторна технология, благодарение на която се реализира над 45% икономия на енергия, високоефективни рекуператорни блокове на Дамвент с двустепенна термодинамична рекуперация, които оползотворяват до 100% отпадна топлина от изхвърляния въздух и др.

Разкажете накратко за последните референтни обекти на фирмата и за някои от най-интересните ОВКХТ проекти, които сте изработили.

Последният по-значим обект за нас е „Многофункционална спортна зала в гр. Панагюрище”. Той е пример за съвместяването на проектиране и изпълнение в едно. Тук са заложени апарати и кондензни котли на Hoval, електронни помпени блокове на DAB, както и високоефективни рекуператорни блокове на фирма Тангра. Най-интересното от цялата система е последователното свързване на въздухообработващите апарати на Hoval, които обезпечават голямата зала, и вентилаторните конвектори, които са инсталирани в административната част на сградата. Енергията за отопление на административната част се получава без допълнително изгаряне на природен газ, а като утилизация (рекуперация) на топлина от кондензиращите димни газове.

На каква стратегия за бъдещо развитие на пазара на проектантски и инсталационни услуги залагате? С какви темпове се развива този пазар у нас като цяло?

Стратегията е една – проектиране и изпълнение трябва да вървят ръка за ръка, следейки и прилагайки най-новите технологични решения. Това повишава компетентността и качеството на предлаганите услуги, което носи удовлетворение на клиента, а това е най-добрата реклама за нас. В България, повечето фирми предлагат средно качество на този род дейност, като целта е възможно най-ниска себестойност на крайния продукт. За съжаление това е порочна и регресивна практика, която се определя от почти нулевата информираност на крайния потребител.


Източник: ТД Инсталации

Етикети:   КИС Клима   Данаил Шулев   ОВК инсталации   кондензни газови котли   децентрализирана климатизация   електронни помпи с инверторна технология   Hoval   DAB   Дамвент   Тангра  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG