Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

21.09.2020   |   ТД на НАП София търси изпълнител за техническо обслужване на климатични инсталации
21.09.2020   |   МЕ стартира извънредна проверка на Топлофикация София
14.09.2020   |   СУ "Св. Климент Охридски" търси доставчик на абонатна станция
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Ел Джи Електроникс
 

Бизнес

Търси
Hoval

Алфа Лавал бе избрана за доставчик на оборудване за комплекс ''Федерация'' в Москва20.10.2014

„Алфа Лавал Русия“ бе избрана да достави оборудване за отопление и охлаждане за двете гигантски кули в новопостроения комплекс „Федерация“ в Москва, съобщиха от компанията. „Както може да се очаква, предизвикателствата бяха многобройни и уникални. Крайното споразумение беше сключено през 2008 г. и включваше доставка на оборудване и инсталацията му в гигантската Източна кула (с височина 284 м). По това време „Алфа Лавал“ вече беше доставила оборудването за Западната кула (242 м)”, поясниха от компанията.
 
„Комплекс „Федерация“ се намира в бизнес центъра на Москва. Началото на проекта е дадено от „Миракс Сити“ - дъщерно дружество на „Миракс Груп“, една от най-големите и най-динамично развиващи се компании в Русия. Двете кули са разположени близо една до друга и са свързани помежду си с трета кула (или „игла“, както я наричат архитектите), в която ще се намират асансьорите и стълбите. Проектът включва един от първите примери за районно охлаждане в Русия, тъй като охладителната инсталация се намира в Западната кула. Оттам тя ще охлажда и двете кули.
 
Началото на участието на „Алфа Лавал“ в проекта беше открита покана в уебсайта на „Миракс“ към водещите инженерни фирми в световен мащаб да се включат в строежа на комплекса „Федерация“.
 
Въпреки че конкурентите предложиха по-ниски цени, екипът на „Алфа Лавал“ успя да спечели договора за съответното оборудване. Това вероятно се дължи на комбинацията от ползи, които бяха представени реалистично на клиентите. Елисавета Ракитина е инженер по продажбите в „Алфа Лавал Русия“ и беше част от екипа през процеса по избор на доставчик”, заявиха доставчиците.
 
„Фактът, че успяхме да предложим дългосрочни гаранции за оборудването вероятно беше решителен фактор – също както и това, че топлообменниците ни издържат на голямото налягане в толкова високи сгради. Освен това служителите ни взаимодействаха отлично с експертите на „Миракс“, коментира г-жа Ракитина.
 
„Част от предизвикателството произтичаше от факта, че някои топлообменници бяха прекалено тежки, за да бъдат докарани във високите сгради и трябваше да бъдат монтирани на място. „Алфа Лавал“ успя да предвиди тази ситуация и нае хора с необходимите компетенции. „Алфа Лавал“” достави и инсталира общо 57 пластинчати топлообменници, като 33 от тях се използват за отопление, а другите 24 обслужват охлаждащата система”, допълниха от компанията.
 
Икономията – естествена фокусна точка
В инсталации като тази под икономия често се разбира пестене на енергия. Само че и някои финансови аспекти имат голямо значение, заяви Артур Александров, който е вицепрезидент на „Миракс Груп“ и ръководител на строежа на комплекса „Федерация“.
„Обръщаме голямо внимание на финансовата ефективност на решенията си. Предложенията на „Алфа Лавал“ като цяло и компактните размери на инсталираното оборудване ни помогнаха не само да разрешим успешно проблемите с отоплението и охлаждането във високите части на сградите, но и да намалим значително капиталовото си участие.“
 
„Когато става въпрос за икономия при експлоатацията, бяха посочени и енергоспестяващите аспекти на продуктите – друга причина за успяха на офертата на „Алфа Лавал“.
Поради употребата на пластинчатите топлообменници за намаляване на налягането, за много други функции може да се използва оборудване за ниско налягане. По-малкият брой помпи понижава значително разхода на електрическа енергия. Освен това топлообменниците пестят гликол, което позволява в други части от система да се използва вода вместо гликол. И най-накрая автоматичната и фина настройка на вътрешната температура според условията на външната среда означава, че енергията ще се използва ефективно и няма да са нужни толкова агенти за пренос на топлина.
Комплекс „Федерация“ е добър пример за задълбочена работа в екип и отлично обслужване на клиентите от началото до края”, допълвя Елисавета Ракитина.

Източник: Алфа Лавал   Област: Реализации  

Етикети:   Алфа Лавал   комплекс Федерация   Москва   пластинчати топлообменници  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG