Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

06.04.2020   |   Израелски производител на IoT климатични системи търси дистрибутори
06.04.2020   |   РЗОК-Пловдив възлага сервизно обслужване на климатична инсталация
06.04.2020   |   Топлофикация-Русе търси изпълнител за реконструкция на котел
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Cool Consult
Ел Джи Електроникс
 

Бизнес

Търси
Hoval

Алфа Лавал бе избрана за доставчик на топлообменници в проекти на Сирмак Интернешънъл29.09.2014

Компанията „Сирмак Интернешънъл“ (Cirmac International BV), която предлага висока стойност и отлично качество на продукцията, избра „Алфа Лавал“ за свой партньор за доставката на пластинчати и въздушни топлообменници за проекти с възобновяем природен газ, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от Алфа Лавал. 
 
Пример за това е „Атеро“ в Грьонинген, Холандия, който започва да работи през 2010 г. и днес произвежда 5 милиона м³ възобновяем природен газ годишно. Ръководителят на научноизследователската и развойната дейност на „Сирма“ Гьорт Алдеринк казва: „Доставчикът не трябва просто да доставя продукти. Непрекъснатата работа е много важна характеристика в тези заводи, защото неизправното оборудване ще причини проблеми. Чувстваме се сигурни с „Алфа Лавал“, защото те имат отлични познания в дизайна, добра репутация и отлично организирано обслужване.“
 
„Сирмак Интернешънъл“ има глобално присъствие в сферата на подобряването на качеството на биогаза до същото или по-високо ниво от това на природния газ с над 25 завършени завода в Скандинавския полуостров, Германия, Франция, Швейцария и Холандия. Произвежданият в заводите подобрен биогаз, познат още като възобновяем природен газ, е изключително устойчива форма на възобновяема енергия и може да замести природния газ или да се използва като гориво за превозни средства.
 
Най-големият завод за възобновяем природен газ в Холандия
„Атеро“ е водещият производител на възобновяем природен газ в Холандия. Биогазът се произвежда чрез анаеробно разграждане на органични отпадъци, които се разделят механично от битовите отпадъци. Полученият продукт се подобрява до възобновяем природен газ и се подава към газопреносната мрежа на Грьонинген. Суровият биогаз, който тече към преработвателния завод, има дебит от 1000 м³/ч, а заводът произвежда 710 м³/ч възобновяем природен газ за газопреносната мрежа. Газът се подава към мрежата с налягане 8 бара и има число на Wobbe от 43,46 – 44,41 кВт/м³.
 
„Сирмак“ разполага с три технологии за подобряване на биогаз. Технологията, която се използва в „Атеро“ и други подобни заводи, представлява аминна система на име LP Cooab®. Биогазът се пречиства чрез премахване на примесите като вода, сероводород и твърди частици, след което енергийното му съдържание се подобрява, като се отстранява въглеродният диоксид, за да може да се подаде към газопреносната мрежа.
 
Сероводородът се отстранява в активиран въглероден филтър. След това процесът на LP Cooab отстранява въглеродния диоксид от газ чрез абсорбиране, като по този начин повишава съдържанието на метан от около 60-70% до 99%.
 
Регенерация на течността на Cooab чрез нагряване
Течността на Cooab трябва да се регенерира и затова системата се нуждае от топлина. Обменникът на бедна/богата течност намалява тази нужда, като нагрява богатата течност с бедната течност. Бедната течност се нуждае от допълнително охлаждане, преди да влезе в камерата за абсорбция, което се извършва в охладител. След това бойлерът нагрява стрипинг колоната. След като биогазът се подобри, влагата в него се отнема чрез система за TSA (Temperature Swing Absorption – температурна абсорбция).
 
Заводът „Атеро“ е оборудван с пластинчати топлообменници с уплътнения, пластинчати топлообменници за охлаждане на течността и нагряване на богатата течност (като се използва бедната течност) и бойлер. Друг продукт на „Алфа Лавал“, който се използва в завода, е въздушен топлообменник  за производството на вода за охлаждане за разнообразни процеси, например за охладителя.
 
Компактни и надеждни
Гьорт Алдеринк казва: „Пластинчатите топлообменници с уплътнения на „Алфа Лавал“ предлагат необходимите ни компактни размери и надеждност, за да се вместят в дизайна на заводите ни.“

Източник: Алфа Лавал   Област: Реализации  

Етикети:   Алфа Лавал   пластинчати   въздушни топлообменници   възобновяем природен газ   биогаз  
« назад
Air Trade Company

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG